Iphone

Äntligen, nu har iphone 4 VIT kommit, självklart har jag beställt en =)
Så nu längtar jag tills den kommer..
.
Funderar på att sälja min lila OnePiece...nån som är intresserad??
Det är storlek S, 700kr
.
Jag och Birk har varit på Öppna Förskolan en sväng och han tyckte det var sååå kul! måste gå dit oftare, Ella fick vara hos moster en liten stund (det var ju babycafé så det är bara upp till 1åringar)
Nu blir de Pytt i Panna med ägg! =)

Glad Påsk

Oj, vad fort den här helgen har gått.
I Fredags var vi i Örebro med syrran o Micke, jag shoppa nya skor och klänningar, sen blev de ett besök på kinamuren...mums!
Efter det hämta vi Ella och då blev de Fredagsmys!!
.
Lördag, det var påskafton.
Ella vaknar, hon kommer ner för trappen med en färgglad klänning i handen "mamma, ska vi måla oss nu till påskkärringar" så söt ♥
Klockan var ju bara 8 så riktigt än kunde vi ju inte gå ut, men hon tjatade och tjatade så vi gick ut i trädgården för att leta påskägg som påskharen hade lagt där =) kl 10 målade jag henne och Birk så dom bleb påskkärring och påskgubbe.
Vi gick till Ellas farmor och farfar men dom var inte hemma så vi gick hem igen, vi knackade på hos några grannar, Ella var jätteblyg först, men efter en stund, när hon märkte att hon fick godis överallt så blev hon väldigt ivrig tillslut :) Farmor ringde och sa att dom var hemma, så vi gick dit igen, Ella och Birk fick ett varsitt paket och där grävde lilla tösen i godisskålen, haha!
Birk sov nästan hela tiden men sen vakna han upp och sken som en liten solstråle.
Sen åkte vi till Morfar och Gun-Britt för att äta lite påskmat, Ella fick såklart massa godis där med.
På eftermiddagen fick vi besök av Jessica och Micke och alla deras chihuahuaor =) Vi käka massa god mat, oxfilé, potatisgratäng, b-sås... lite öl, vin, cider.. Bästa påsken på länge!
.
.
.
.
Ella tyckte det var jättekul med alla hundar, hon försökte få alla att sitta när hon skulle ge dom godis, de gick ju inte så bra som ni ser men himla söt var hon...tihi!
Hon pratar fortfarande om dom, speciellt Idifix, hon kanske tyckte att han hade ett roligt namn så det var lätt att komma ihåg..
.
I Torsdags var Sigge på återbesök i Karlstad, han fick ta bort sina stygn, de gick bra, vi åkte hem, sen åkte jag och handlade.
När ja kom hem blev han så glad och sen börja de rinna blod om honom, de var blod överallt då han sprang runt.
Jag blev LIVRÄDD!!! ja ringde men dom sa att de nog inte var någon fara, men sen lite senare kom syrran hit och då börja han blöda lika mkt igen, så då åkte vi.. men de såg bra ut och nu har de varit bra. =)
Han har fortfarande tratthatten på sig men snart tar vi nog av den.
.
.
.
.
Nu kommer snart älsklingen hem från jobbet, han har varit med på ett morgonmöte, då blir de nog en promenad.
Sen när vi hämtar Ella ska vi ta en tur till stan, Ella ska få köpa sig ett par solglasögon.
Igår var barnens kusiner Amanda och Neo här och Amanda hade ett par Hello Kitty glasögon så nu ska Ella oxå ha de, dom blåste bubblor, lekte  lekparken och lekte med nya spisen som vi köpt till ungarna...Kul!!
-Ella och Birks kök! ↑
.
.
Ella har ju sett att de ligger ett dagis precis vid oss, (hon trodde att de var en lekpark men ja förklara att de va ett dagis) och våra granntjejer som fyller 4år går där, Alicia och Zedric går där och Amanda och Neo, så Ella tjatar varje dag om att hon vill gå på samma dagis, så idag var hon påväg dit så Fredrik fick bära henne till bilen då hon grinar och skriker "samma dagis, ja vill vara på samma dagis"
Jag har frågat J om vi inte kan byta dagis men han tycker det är onödigt och tycker hon kan gå där hon e, visst, där hon e nu e ju bra men eftersom hon så gärna vill gå där hennes kompisar och kusiner är kan hon väl få göra det, dessutom vore de ju bra om hon bytte dagis då det är dom barnen hon ska gå i samma klass med sen.
Men hon måste ju ha två JA om hon ska få byta, hon förstår inte riktigt de.
Jag har iaf försökt prata med honom om det och Ella har nämnt det när han hämtat henne men han låtsas som att han inte hör vad hon säger typ.. vad gör man!?
Vi får se vad de blir..
.
Ha en bra dag alla!

Inkomstdeklaration

Ja, nu sitter man här med sin deklaration, självklart kommer vi få skatta på vinsten på lägenheten i år (ja trodde det skulle bli nästa år eftersom vi sålde en i år) men kontraktet skrevs förra året så skatten blir i år. Kuuul.....NOT!!
.
Vi får ju göra en del avdrag som tur e men de blir ändå en del pengar samt att vi har Sigges veterinär-fakturor, så skänk lite pengar TACK!!
.
Men vi ska nog klara det här, på nåt sätt.
Vi har sålt lite saker och de finns en del kvar att sälja, mest småsaker men de blir pengar det med.
.
SÄLJES!!
.
-En helt ny mörkblå klänning från H&M 98/104 (lappen hänger kvar)  Nypris 149kr, jag säljer den för 90kr
.
-SuperNova klänning, helt Ny, stl. 104. (Nypris 250kr) jag säljer den för 200kr
.
-Bäddset 150x200 45kr
.
-Sänghimmel, vit med rosa stjärnor, köpt på babyproffsen för 699kr, jag säljer den för 300kr, då följer även stativet med =)
Det blå hjärtat säljes för 50kr
.
-Skor utan klack stl 37
40kr
.
- Gåstol 50kr
.
Jeans stl 98/104
20kr
.
- mysig speldosa
40kr
.
Jeans stl. 98, aldrig använda
45kr
.
kjol stl 98
25kr
.
Taklampa, köpt på svenska hem för 829kr + lampa 49kr
säljes för 300kr
.
- Hissgardin rosa/vit rutig
100x140cm
100kr
.
- Bilspegel.
Svarta, helt Ny! 40kr
Apa, SÅLD
.
- pannband/hjälm till nyfiken bebis som slår sig, skyddar huvudet.
25kr
.
- Bäddset spjälsäng/vagga/vagn
20kr
.
Barn/baby leksaker
1-20kr st..
-kom o titta ni som bor i närheten ;)
.
Böcker.
10kr st
.
- Lampskärmar
Vit: 25kr
grön, 20kr (man kan klippa bort skärmen och använda ställningen till en lampkjol)
.
- Plafond lampa, helt ny.
25kr
.
- Barnskor
Vita. stl 23 5kr
Röda. stl. 23 5kr
Gummistövlar. stl 24 15kr
Rosa skor, stl. 21 5kr
.
- Jumpsuit Rosa stl 92
40kr
.
- Babyskor stl 18/19
25kr
.
Filt och Kudde från Gripsholm.
180kr/st
Båda för 300kr
.
- Säljer dom vita stövlarna till vänster i stl 37
100kr
.
Kom gärna med bud oxå..
Ha en bra dag!

Djursjukhuset i Karlstad

Sigge skulle ju opereras i torsdags på Karlskoga djurklinik men do ringde efter en stund och berättade att det var värre än vad dom trodde så dom kunde inte göra operationen då.
Det var urinstenar i urinröret, blåsan och även i ena njuren :/
Jag började gråta floder och trodde det var helt kört men dom berättade när vi kom dit att man kan operera detta men han visste inte när dom hade tid och sa att vi skulle ringa igen på måndag.
Tyckte det kändes lite lustigt att behöva vänta så länge så jag googlade på urinsten när jag kom hem, skulle det bli helt stopp så att han inte kan kissa så dör han inom 12-24 timmar, så på fredag morgon ringde jag till djursjukhuset i Karlstad och fick då en akut-tid så vi klädde på oss o åkte.
Han blev inskriven och han opererades på fredag eftermiddag, allt gick bra så i söndags fick han komma hem ♥
Nu ska bara fisteln läka fint, vi ska på ett återbesök den 21 april.
Älskade lilla vovve ♥
.
*På djurkliniken eller djursjukhuset blir det bråttom om hunden eller katten kommer in med ett urinstopp. Man försöker som regel att snabbt häva stoppet genom att spola stenar som fastnat i urinröret, tillbaka upp i urinblåsan.
Hundar är ofta besvärligare att spola bort stenar på, än katter. Dels sitter stenarna längre in i urinröret och dels är de större. De kan också ha suttit där ett bra tag och av den anledningen vara svårare att flytta på. Inte så sällan får man då operera och göra en fistel, dvs göra en ny öppning på urinröret innan det ställe där stoppet sitter. Den öppningen blir som regel hundens nya ställe att kissa genom för resten av livet.
.
.
Igår var det kanonväder ute, vi var ute i lekparken så mycket vi bara kunde =)
Idag var de dock inte alls så fint, har hunnit ner till stan och köpt nya skor till Ella, måste skaffa ett par till Birk oxå..
Dröjer nog inte för ens lillkillen kan gå.
Tiden går ju sååååå fort!!
.
.
-Ellas nya skor! Rosa såklart! ;)
Köpta på H&M för 129kr
.
Jag är fortfarande vääääääldigt trött och på ganska dåligt humör (blir väl de pga att jag är trött), vet inte varför, depression, jern-brist, B12-brist, annan vitamin-brist... eller lite av varje kanske?
Nu har jag sovit väldigt dåligt för att jag är orolig över Sigge, detta har även kostat väldigt mycket pengar och det är pengar vi inte har så jag har fått använda min kortkredit, som tur är täcker ju försäkringen en hel del men det kostar oss ändå ca. 10.000kr med återbesök/resa/självrisk/mediciner...
.
Nu ska jag fortsätta busa med mina huliganer!

massa gött!..

Nu har vi lagat två rätter ifrån Linas Matkasse och jisses vilken god mat!
Igår gjorde vi en fisksoppa,  det var den godaste soppan jag käkat, mums! =)
Nu till lunch gjorde vi kyckling med solrosparmesanströssel och spagetti.
Jätte gott!!
Så detta ska vi fortsätta med, men vi pausade nästa leverans då det ändå kostar 749kr och vi har ganska dåligt med pengar (vi kan ju äta billigare) och detta är ju bara 5 måltider.
Men vi ska unna oss lite vardagslyx sen ;)
.
Nu ska jag göra mig iordning, sen ska vi åka till Degerfors för att lämna tillbaka Ellas jacka.
Lite tråkigt, den var ju så fin men hon typ hata den och jag har köpt en billigare.
Sen har ja hittat en röd, liknande min på ellos.se, de e ju de ända hon tjatat om att hon vill ha en sån jacka som mamma har... vad gör man inte för sina älskade barn ♥
.
Saknar min lilla tjej, tur att det snart är fredag.
Och imorgon är de dax för Sigge att bli opererad, hoppas de går bra.

Linas Matkasse

För ett tag sedan vann jag en pöse full i käk från Linas Matkasse....
...igår kom den hem, en göbbe kom o knacka på dörra och så mycket nyttigheter de va i denna, så mycket grönsaker har ja nog aldrig haft hemma, haha!
Dähära ska bli spännande =)
Ikväll ska vi göra receptet på fisksoppan..
.
Vi har pausat dom kommande leveranserna nu under vår/sommar då grillen kommer vara tänd, men de e nog jävligt gött att ha detta i höst/vinter..
.
.
Nu till dessa vårjackor igen, jag lämnar nog tillbaka den lila och skiter i den rosa för jag buda hem en jacka på tradera, den är från H&M, jag var sugen på den förra året, jag gillar den skarpt, vet inte varför men den e härlig.. inte alls så snygg som dom andra jag hittat med den kosta 104kr med frakt och denna kan hon ha både hemma och på dagis..
-Jag och min beslutsångest....blir fan trött på mig själv ibland.
Skulle vilja ha båda...men snålOve i mig säger att de blir alldeles för dyrt
.
Igår hade jag Ann-Sofie och Thor på besök, alltid lika trevligt.
Ann-Sofie e en sån härlig och naturlig människa, hon har en förklaring på de mesta och är alltid så lugn och glad, sen är jag så imponerad av vilken bra och fantastisk mamma hon är, Thor har tur som fick just henne som mamma. =)
Är iaf väldigt glad över att vi har träffats och börjat umgås, riktiga vänner är svåra att hitta...
- hennes göbbe lagar väldigt bra mat även, de e ju ingen nackdel precis...haha
.
Precis när dom skulle åka hem kom min käre man hem, vilken glad överraskning =) en blomma fick jag även ♥
Svärfar skulle visst titta förbi, han hade även med sig en dam ;) mycket trevligt, vi fikade och tjöta, sen nån dag ska han komma och tapetsera i Ellas rum :)
.

Vårjackor...

Jag har ju äntligen hittat en vårjacka till Ella, jag ville ju ha en lite "finare" jacka, alla som jag hitta på stan var mer "sport jackor"
H&M hade en fin på nätet men den var slut i hennes storlek, fanns en annan men den prova ja på stan och den var lite kort i modellen..men ja vet inte, tycker rosa är fint..
Jag köpte tillslut en jacka på Lekerstugan i Degerfors. men jag kan lämna tillbaka den senast fredag...måste fundera lite, haha! tror nog att ja köper den rosa iaf... och Fredrik hitta sig ett par vårskor på SkoHjalmar!
-Denna jackan köpte jag...↑
.
- Men jag tycker denna är finare i färgen...
.
Själv så köpte jag en jacka på H&M, jag älskar den verkligen.. jag hade även sån tur som fick betala 199kr för den (kostar annars 399kr) just den röda jackan var nersatt då dom inte skulle hem nåt mer av den..
.
Fick se en bild på filten och kuddarna som Ella ska ha i sin soffa.
Sååååå FINT!
.
-Den söta lilla soffan som Ella har fått.. =)
.

Kinamuren

Igår blev det ett besök på Kinamuren tesammans med min kusin Robin och hans sambo Marie, no kiddos så det var bara vi... rätt gött faktiskt, de händer ju inte så ofta.
Birk var hemma hos sin moster men hon börjar allt bli trött på att ha honom, inte för att de varit så mkt men hon tycker visst det är jobbigt och hon känner sig låst, så vem har vi nu som barnvakt när de kniper?...jo,..ingen!
Men trevligt hade vi och mätta blev vi oxå..
Robin gilla efterrätten lite extra mycket tror ja..., här har han sesådär 4st friterade bananer, massa choklad/vanilj och jordgubbsglass, godis och frukt...inga fel!
Själv e ja helt förälskad i jordnötssåsen dom har där borta, sååååå god!! yummi!!
Tur att våra gubbar kommer med såna där bra idéer ibland =)
.
Det jag beställt från SuperNova var inte klart så jag får hämta det i veckan....SUCK!, längtar ju sååå... men snart har jag det hemma.
Väntar även på att Ellas gardin som jag beställt ska bli klar.
Hennes rum kommer bli så fint, Birks oxå såklart.
.
På Lördag ska jag och syrran ha loppis på FOLKETS HUS, kom dit!!!
Lördag 9/4 kl. 10-14
.
Den 20 april ska jag äntligen få tatuera mig igen, jag längtar såååå mycket, ska då börja med min fenix fågel =)
.
Syrran har blivit sugen på hus, spännande att se vart dom hamnar, dom ska visst titta på några stycken..
Kan ju hoppas att de blir en kid där snart oxå men de dröjer nog..tyvärr..
Men en av Fredriks bästa vänner ska snart få bebis så då får man ju snosa lite, hihi.. gu så mysigt..
.
Nu ska jag inta dagens första iskaffe och sen vettefan va man ska hitta på....de e ju Söndag!...städa?
.

Urinsten

Min lilla älskling Sigge har fått urinsten så han ska opereras på torsdag ♥
Jag är såklart jätte orolig!!
Men det är en jätte duktig veterinär som ska göra det.
.
Birk börjar bli frisk, sååå skönt!
Han sover och äter bra igen =)
.
Vi har kollat klart på TRE KRONOR, fy vilket dåligt slut det är, poooff så är alla borta och serien är slut.. och fy vad vidrig den där Sten Frisk är...haha
.
Idag ska jag förhoppningsvis hämta allt jag beställt av SuperNova, är sååå nyfiken =)
Nu ska jag göra mig iordning, jag låg i sängen till kl. 11 idag (tack älskling!!!) och nu är klockan 13 och jag sitter fortfarande i morgonrocken (fast jag har duschat iaf) så nu ska jag klä på mig, sen blir de en iskaffe =)
.
Ha en bra dag!!

RSS 2.0