Trotsålder!

Ella är verkligen i ett trotsålder nu...."pust" va jobbigt det är ibland, hon lyssnar inte, tjuter och gnäller för minsta lilla och är extremt mammig och avig på Birk.. men samtidigt så utvecklas hon och lär sig så mycket nya ord och annat och det är jätte roligt.
Nu leker hon väldigt mycket med sina dockor, hon ska klä dom med Birks kläder och skjutsa dom i dockvagnen, ser så mysigt ut.
Birk börjar bli bättre, han hade antagligen något som heter Rotavirus.

Rotaviruset är i Sverige den vanligaste orsaken till magsjuka hos barn som är mellan sex månader och två år. Även vuxna kan drabbas av rotavirus.

Viruset finns över hela världen. Det är mycket smittsamt och kan vara svårt att stoppa, till exempel inom familjen eller på en förskola med blöjbarn.

Barn som är undernärda eller har dåligt med näring kan bli svårt sjuka och till och med dö i denna infektion. Det händer i många fattiga länder.

Symtom

Besvären börjar ofta med kräkningar och feber. Efter ett par dagar får du en vattentunn diarré medan kräkningar och feber klingar av. Det är vanligt att ha ont i magen. En del känner sig förkylda.

Normalt är man frisk efter fyra till tio dygn. Det är vanligt att man blir sjuk igen, men första gången man infekteras brukar vara den värsta.

För exakt dom symtomen hade han ju men dom sa inget på Bvc om det utan de va en kompis som tyckte att de lät som Rotavirus när jag berätta hur han mådde, bvc sa bara, "de e nog ingen fara, han har ju växt så bra förut så ni behöver nog inte komma hit för en vikt, han kryar nog på sig, ge honom lite vätskeersättning om han inte vill äta sin mat bara" men som tur e så börjar han ju bli bättre och äter som vanligt igen.
Nu hoppas jag bara att vi får vara friska eftersom att det är dop nästa helg, ska till fotografen på torsdag =)
Har kommit på vad jag ska ge Fredrik i 30 års present =) och även vad han ska få i julklapp... men vore ju nice om man hade liiiiite mer pengar, hehe.. är ju mkt med tattoo nu oxå.. man blir ju inte rik av att vara mammaledig precis.. :/
Skönt att vi har alla julklappar klara till barnen, brukar ju bli så dyrt i december annars eftersom man alltid varit ute i sista minuten..
Igår var vi till kyrkogården och tände ljus på Fredriks mammas grav, jätte fint..
Sen åkte vi till ica Maxi, där hitta vi en dvd box med TRE KRONOR, den va vi ju bara tvungna att köpa! haha...så bra.. nu har vi att göra ett tag =)
Sen blev de massa godis och chips...men nu får ja allt ge mig, måste ta tag i vikten innan ja blir allt för tjock, hehe.. tur min babe älskar mig ändå =)
Nu göra lite nytta, har latat mig heeeeela dagen, så skönt..men trivs inte när de ser ut som en svinstia, så nu e de bara att städa..
Ha en bra dag!!

Kommentarer

Kommentera nedan
Observera detta innan du skriver:


- Inga elakheter
- Inget spammande
- Reklam undanbedes
- Du är aldrig anonym på Internet


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback